Isnin, 22 Ogos 2016

SAMBAL TUHAU TULUN SABAH

First time try buat Sambal Tuhau Sabah. Sebelum ni tak pernah makan sebab ada sejenis bau yang seakan akan bau kumbang. Tapi semenjak dua menjak ni dah boleh pula makan. Tu yang try buat walau pun tak berapa menjadi. Boleh la di makan.


sebetulnya kalau nak buat sambal ni, kena ambil batang yg lembut di dalam saja, yg keras di luar tu kena buang. Tapi saya terambil sedikit batang yg luar maklumlah first time buat, tu yg sambal Tuhau saya tu nampak sedikit kasar, tidak sehalus Sambal Tuhau yg biasa di buat oleh org yg pakar sambal ni.

Ini lah dia Sambal Tuhau tak berapa nak menjadi :)

 

 
POKOK TUHAU

BATANG TUHAU

2 ulasan:

  1. Titanium Color Art at The Best Luxury Design Courses
    If you want to learn and master the art titanium post earrings of the snow peak titanium finest titanium color iron titanium engineering titanium blue course, microtouch titanium then you need a great degree in the art history department.

    BalasPadam