Ini siput pahat cengkerang hitam. Saya masak ikut suka saya je :)Sedap juga rasa siput ni.
Saya masak tumis pedas berkunyit.
Jom tengok cara saya
memasak pahat ni.... Bahan-bahannya; 1 kg pahat 2 labu bawang besar 3
biji cili kering 3 ulas bawang putih 2 batang serai diketuk Sedikit
kicap manis 1 keping asam Garam Gula Cara-caranya; Blend bawang dan cili
hingga lumat. Tumiskan bahan blend hingga garing/naik minyak. Masukkan
serai yang telah diketuk, garam, gula, kicap dan asam keping. Kacau
sebati dan masukkan sedikit air (dalam 1/2 cawan). Bila kuah mendidih,
masukkan pahat. Kacau sebentar dan tutup kuali dengan penutup untuk
beberapa minit. Buka tutup kuali, kacau sebentar, tutup api..dah masak!!
Jangan terlalu lama takut isi pahat keras. Siap.
Copy the BEST Traders and Make Money : http://ow.ly/KNICZ
Copy the BEST Traders and Make Money : http://ow.ly/KNIC
Copy the BEST Traders and Make Money : http://ow.ly/KNIC
Bahan-bahannya; 1 kg
pahat 2 labu bawang besar 3 biji cili kering 3 ulas bawang putih 2
batang serai diketuk Sedikit kicap manis 1 keping asam Garam Gula
Cara-caranya; Blend bawang dan cili hingga lumat. Tumiskan bahan blend
hingga garing/naik minyak. Masukkan serai yang telah diketuk, garam,
gula, kicap dan asam keping. Kacau sebati dan masukkan sedikit air
(dalam 1/2 cawan). Bila kuah mendidih, masukkan pahat. Kacau sebentar
dan tutup kuali dengan penutup untuk beberapa minit. Buka tutup kuali,
kacau sebentar, tutup api..dah masak!! Jangan terlalu lama takut isi
pahat keras. Siap.
Copy the BEST Traders and Make Money : http://ow.ly/KNICZ
Copy the BEST Traders and Make Money : http://ow.ly/KNICZ
Copy the BEST Traders and Make Money : http://ow.ly/KNICZ
ahan-bahannya; 1 kg
pahat 2 labu bawang besar 3 biji cili kering 3 ulas bawang putih 2
batang serai diketuk Sedikit kicap manis 1 keping asam Garam Gula
Cara-caranya; Blend bawang dan cili hingga lumat. Tumiskan bahan blend
hingga garing/naik minyak. Masukkan serai yang telah diketuk, garam,
gula, kicap dan asam keping. Kacau sebati dan masukkan sedikit air
(dalam 1/2 cawan). Bila kuah mendidih, masukkan pahat. Kacau sebentar
dan tutup kuali dengan penutup untuk beberapa minit. Buka tutup kuali,
kacau sebentar, tutup api..dah masak!! Jangan terlalu lama takut isi
pahat keras. Siap.
Copy the BEST Traders and Make Money : http://ow.ly/KNICZ
Copy the BEST Traders and Make Money : http://ow.ly/KNICZ
Copy the BEST Traders and Make Money : http://ow.ly/KNICZ
ahan-bahannya; 1 kg
pahat 2 labu bawang besar 3 biji cili kering 3 ulas bawang putih 2
batang serai diketuk Sedikit kicap manis 1 keping asam Garam Gula
Cara-caranya; Blend bawang dan cili hingga lumat. Tumiskan bahan blend
hingga garing/naik minyak. Masukkan serai yang telah diketuk, garam,
gula, kicap dan asam keping. Kacau sebati dan masukkan sedikit air
(dalam 1/2 cawan). Bila kuah mendidih, masukkan pahat. Kacau sebentar
dan tutup kuali dengan penutup untuk beberapa minit. Buka tutup kuali,
kacau sebentar, tutup api..dah masak!! Jangan terlalu lama takut isi
pahat keras. Siap.
Copy the BEST Traders and Make Money : http://ow.ly/KNICZ
Copy the BEST Traders and Make Money : http://ow.ly/KNICZ
Copy the BEST Traders and Make Money : http://ow.ly/KNICZ
Tiada ulasan:
Catat Ulasan